Spravbytkomfort poskytuje služby zákazníkom v novom centre

28.02.2008 Prešov

Prešov 28. februára (TASR) - Zákazníkom prešovsko-viedenskej spoločnosti Spravbytkomfort, a. s. , slúži oddnes moderné centrum služieb.
Centrum s bezbariérovým prístupom budovali pri plnej prevádzke tri mesiace a služby v ňom začali poskytovať od začiatku tohto roka. Sú v ňom sústredené pracoviská prevádzkového a ekonomického úseku, vrátane pokladne, na ktorých si približne 20-tisíc zákazníkov v tepelnom hospodárstve na území mesta Prešov môže vybaviť všetky najdôležitejšie úkony. Zamestnaných je tu 21 ľudí, ktorí boli presunutí z iných pracovísk. Stavebné práce vyšli na asi 7 miliónov Sk, náklady na projekt a vybavenie interiéru ďalšie približne dva milióny Sk. Pri tejto investícii vychádzali rakúski akcionári zo skúseností z podobnej aktivity, ktorú vykonali na jar 2006 vo svojej druhej dcérskej spoločnosti v SR, a to so sídlom v Nových Zámkoch.
Hlavný predstaviteľ rakúskeho akcionára vo firme Rudolf Pfaff, generálny riaditeľ Energiecomfort Viedeň, považuje zákaznícke centrum za symbol modernizácie Spravbytkomfortu a je príkladom úspešnej spolupráce oboch akcionárov v spoločnosti - viedenskej a mesta Prešov, ktorému patrí 45-% podiel.
Spravbytkomfort dosiahol za rok 2007 tržby 620 miliónov Sk. Podľa zástupcu rakúskeho akcionára Paula Minarika je objem tržieb už ustálený a nedochádza k radikálnym medziročným zmenám. Spoločnosť zamestnáva 208 ľudí.
Pfaff uviedol, že v roku 2008 bude najväčšou investíciou tepláreň na biomasu. Projekt s využitím biomasy s výkonom 8 MGW chcú spustiť v priestoroch centrálnej kotolne spaľujúcej zemný plyn. Investičné náklady by mali vyjsť na 2,5 milióna EUR a nový zdroj tepla by sa mal dostať do prevádzky pred začiatkom vykurovacej sezóny 2008/2009. Problémom môže byť len nedostatok sypanej drevenej štiepky, ktorej ročne potrebujú 20 500 ton. \"Čakáme už len na stavebné povolenie, \" dodal Pfaff.
 

Vyberte región